dinsdag 18 september 2007

DJ nieuws: Verslag TWSTd


Gisteravond was het dan zover, mijn debuut op het Grote Podium: de voorronde van de Dommelsch TWSTd DJ Contest in Amsterdam. Ik zal maar beginnen met het slechte nieuws: ik ben niet door naar de volgende ronde. Maar er zijn genoeg redenen om enthousiast te zijn over mijn optreden.

Vier DJ's streden om twee plaatsen in de halve finale. Vooraf werd er geloot om de volgorde van draaien te bepalen. Die loting viel gunstig voor mij uit: ik mocht als tweede draaien, achter een jongen die (electro) house draait en nog vóór het minimal-technogeweld waar TWSTd toch een beetje bekend om staat.

Na wat onwennigheid met de apparatuur kreeg ik bij de derde plaat de smaak te pakken. Ik had van tevoren goed nagedacht over de op- en afbouw van de set. Ondanks de korte draaitijd van drie kwartier zat er een mooie spanningsboog in, met de meest dansbare platen in het midden.

Perfectionist als ik ben was ik niet tevreden over sommige overgangen, maar mijn aanhang en een bezoeker van het café vonden dat ik een strakke set heb neergezet. Ik denk in ieder geval dat ik alles heb gegeven en dat moet maar genoeg zijn.

Helaas bleek tijdens de minimal-techno-DJ's waar ik al een beetje bang voor was: trance is niet de cup of tea van de jury. Bij de minimalplaten gingen de hoofden opeens enthousiast op en neer bewegen. Uiteindelijk werd ik derde met een gemiddeld cijfer (jury- en publieksstemmen bij elkaar) van net onder de 7.

Ik heb mijn collega's netjes zevens en achten gegeven, maar gezien het verschil in gemiddeld cijfer tussen de nummers 1 en 2 en mij hebben de groupies van mijn concullega's mij waarschijnlijk nullen en enen toebedeeld. Niet sportief, maar wel erg menselijk. Ik was natuurlijk weer het braafste jongetje van de klas door mezelf geen cijfer te geven.

Hoe dan ook: ik ben blij dat ik gedurfd heb om er te staan en ik hoop op een nieuwe kans op een plek waar mijn muziekkeuze wat meer in de smaak valt. Ik weet nu hoe leuk (en anders!) het is om voor een zaal te draaien. Ik doe het graag nog eens!

Aan het einde van de avond hebben drie van de vier trouwens nog even back to back gedraaid (om beurten 1 of 2 plaatjes mixen). Dat was erg leuk om te doen: improviseren in samenwerking met anderen. Een hele opgave gezien het verschil in stijl tussen mij en de overgebleven minimal-techno-DJ's, maar ik moet zeggen: het ging erg goed. En de samenwerking heeft me nog een leuke promo opgeleverd!

Mijn set:
1 Benya - Prometheus (Sander van Dien remix)
2 Perry O'Neil - Wave force (Özgür vs Yilmaz remix)
3 Albert Vorne - Formentera what (Gareth Emery remix)
4 David West - Suffering island (Joonas Hahmo remix)
5 Maarten Hercules - Body fusion (Breakfast remix)
6 Leon Bolier feat. Elsa Hill - No need to come back
7 Space Manoeuvres - Quadrant four (Sonorous remix)
8 Neoblizz - Crying skies (Pavliga loves 303 mix)

Geen opmerkingen: