dinsdag 21 augustus 2007

Column MediaFreak: I love Dries


Het kan vriezen, het kan dooien, zo luidt een oud-Hollands spreekwoord. Het gaat momenteel erg op voor Dries Roelvink, de volkszanger die naar dezelfde kapper gaat als Geert Wilders.

Arme Dries heeft het niet makkelijk. Er kunnen tienduizend man in Ahoy, maar tot nu toe hebben slechts 1700 mensen de moeite genomen een kaartje te kopen voor zijn geplande show. Verder is er voor de tweede keer beslag gelegd op de bezittingen van Roelvink, omdat hij gemaakte afspraken met een obscuur theaterbureau niet schijnt na te komen. Dries kan nu niet pinnen en zijn huis niet verkopen. Verdomd lastig.

Maar we hadden ook dooi beloofd. Dries Roelvink gaat namelijk spelen in een film. Over Dries Roelvink. 'I love Dries' is de werktitel van het gedrocht. Plot: Dries wordt ontvoerd door een koppel waarvan de man onvruchtbaar is. Hun grote wens: een kind van Dries. Geen losgeld dus, maar Dries zijn zaad! Als publiekstrekkers zijn naast Roelvink al Sugar Lee Hooper en Peter Beense aangetrokken. Een doorslaand succes lijkt in de maak.

Nee, nou even serieus. Een film over jezelf maken, terwijl je nog zo weinig betekend hebt als Dries of-all-people Roelvink (en Ahoy niet eens volkrijgt!), dat getuigt natuurlijk van grondige zelfoverschatting. Wanneer je verder zo'n hopeloos plot koppelt aan een "rasactrice" als Sugar Lee, dan neem ik toch aan dat het Nederlandse publiek deze vink laat overvliegen.

© Bas Evers / MediaFreak 2007

Geen opmerkingen: