vrijdag 18 mei 2007

Column MediaFreak: Paris gaat de bak in


Vandaag is bekend geworden dat Paris Hilton niet in beroep gaat tegen de gevangenisstraf van 45 dagen die ze opgelegd gekregen heeft wegens rijden zonder geldig rijbewijs. De hotelerfgename zal waarschijnlijk na 23 dagen al vrij komen als ze zich goed gedraagt. Bovendien wordt ze opgesloten in een “special needs housing unit” voor beroemdheden en topcriminelen. Met andere woorden: ze wordt apart gehouden van het volkse tuig, als beloning voor haar goede gedrag tot nu toe. Onder meer omdat ze is verschenen op haar laatste rechtszitting. (Nou, dat is inderdaad wel een beloning waard?!)

Waarom gaat Paris nu precies de nor in? In september werd het rijbewijs van de hotelerfgename ingenomen wegens roekeloos rijgedrag. Er was alcohol in het spel. Dit weerhield haar er niet van verder te rijden in haar ongetwijfeld grote bak. Tot twee keer toe werd Paris gearresteerd voor rijden zonder rijbewijs.

Ik vind het goed van Paris dat ze niet in beroep gaat tegen haar straf. Ik heb me geërgerd aan eerdere mediaoptredens van Hilton rond deze rechtszaak, waarin ze haar voorlichter er de schuld van gaf haar verkeerd te hebben geïnformeerd over de consequenties van een ingetrokken rijbewijs. Hoe blond Paris ook is, ze zal toch wel weten dat het in elk geval betekent dat je niet zomaar in je auto mag stappen? De voorlichter werd ontslagen, om een dag later weer in genade te worden aangenomen. Niet nadat hij de volledige schuld op zich had genomen. (Hilton is vast een geweldig betalende cliënt.)

Dan was er nog de petitie gericht aan de gourverneur van Californië, waarin Arnold Schwarzenegger werd verzocht Paris Hilton gratie te verlenen. Omdat ze van belangrijke toegevoegde waarde is voor de samenleving. Ze vrolijkt de saaie leventjes van de Amerikanen op als actrice, model, “celebrity spokesperson”, zangeres en schrijfster, zo valt te lezen. Schromelijk overdreven allemaal. Een b-actrice die ook zo nodig een album vol moest krijsen.

Verder vonden de opstellers dat Paris niet gestraft hoeft, omdat er geen ongelukken zijn gebeurd. Ze verwijzen daarbij smakeloos naar een dodelijk auto-ongeluk van R&B-zangeres Brandy, waarvoor zij niet is veroordeeld. Ik ben blij dat Schwarzenegger zich niet heeft laten verleiden op deze idiote petitie in te gaan. En ik hoop stiekem dat Hilton zich in de bak net zo slecht gedraagt als in de buitenwereld. Misschien moet ze dan toch de volle 45 dagen uit de publiciteit blijven. Lekker rustig.

© Bas Evers / MediaFreak 2007

Geen opmerkingen: