vrijdag 13 april 2007

Column MediaFreak: Allemans Albert


Showbizzverslaggever en musicalproducent Albert Verlinde heeft onlangs zijn contract bij RTL met drie jaar verlengd. Zijn belangrijkste klus voor de zender blijft de co-presentatie van entertainmentprogramma RTL Boulevard, een van de succesvolste programma's in de vooravond. Verlinde is er al bij vanaf de start van het programma in 2001 en laten we eerlijk zijn: hij is een van de dragers van de show.

Nederland heeft een haat-liefdeverhouding met de breedsprakige allemansvriend. Je houdt van hem of je haat hem, maar hoe dan ook: je hebt het over hem. Nederland kijkt massaal met het bord op schoot naar Albert als hij bezorgd belt met Jos Brink die net van de trap is geflikkerd. Toevallig net een boek uitgebracht over rouwverwerking: "Ik maakte een doodsmak - ha ha ha." Of iemand echt in dergelijk nieuws geïnteresseerd is, wordt niet onderzocht. Het maakt ook niet uit, want men kijkt toch wel. Iets anders is er niet om half zeven.

De Privé-pagina van de Telegraaf beweert dat allemans Albert zowaar ruzie heeft. En nog wel met Daphne Bunskoek, de eigenlijke presentatrice van Boulevard. De voortdurende aandacht voor Alberts campagne tegen "weigerambtenaren" (ambtenaren die weigeren homoseksuele stellen te huwen) zou Daphne in het verkeerde keelgat zijn geschoten. De krant van wakker Nederland stelt dat een uitzending van RTL Boulevard vorige week opeens door Jeroen Latijnhouwers werd gepresenteerd omdat Daphne vlak voor de uitzending boos is weggelopen. De Telegraaf pompt het uiteraard allemaal lekker op en schrijft dat Albert Verlinde volgens Bunskoek een te groot stempel drukt op het programma. Allemaal niks van waar, volgens Albert zelf vanochtend op 3FM: Albert en Daphe hebben geen ruzie. Pak van mijn hart.

Het maakt helemaal niet uit of Daphne echt vindt dat Verlinde een groot stempel drukt op het programma; het is gewoon zo! En het is ook het succes van de show! De met veel bombarie naar De Mol vertrokken Beau van Erven Dorens kon geruisloos worden vervangen door KRO-kindje Bunskoek. Waarom? Omdat Albert Verlinde Boulevard draagt. Het maakt niks uit wie er als tweede co-presentator naast Verlinde wordt neergezet; een mediageile advocaat, een Telegraaf-verslaggeefster met verstand van mode (wat dat ook is), een willekeurige misdaadverslaggever... Albert maakt er wel wat van.

Daphne heeft alle reden om jaloers te zijn op het mooie contract dat Albert heeft binnengesleept. Voor de komende drie jaar gaat de musicalman negen ton verdienen. En dat alleen maar voor RTL Boulevard, want Verlinde heeft met de Luxemburgers afgesproken niet te gaan bijklussen op de zender. Misschien wordt wel overwogen Boulevard voortaan alleen door hem te laten presenteren. Ik denk niet dat het veel uitmaakt voor de kijkcijfers. En dat voelt Daphne vast ook.

© Bas Evers / MediaFreak 2007

Geen opmerkingen: