dinsdag 16 januari 2007

Beste blogs van basevers.hyves.nl (8): Sjoef, weer een blog!


Oorspronkelijke publicatie: 9 november 2006

Wie kan er nog om weblogs heen? De blog is een ware hype. Als politicus tel je al haast niet meer mee als je niet ook een blog, een Hyve, een MySpace en een MSN profiel hebt. Als reclamestunt heeft het mij onbekende communicatieadviesbureau Hendrikx Van der Spek een prijs uitgeschreven voor de beste webpoliticus. Voorlopig op de tweede plaats staat Sabine Uitslag, vanwege haar weblog. Ik heb geen idee hoeveel mensen er op haar gestemd hebben en wie dat zijn, maar leest u even mee?

Sabine, jonge vrolijke blondine uit het Oosten des lands en zangeres in een coverbandje, valt op haar blog van de ene verbazing in de andere. Onder de kop "Campagne voeren een wondere wereld!" lezen we "Het gaat van sjoef van het ene naar het andere". En: "Het was fantastisch vandaag! Nu slapen en morgen vroeg op de markt folders uitdelen en mensen in de ogen kijken! Wat heb ik toch een fantastisch leven.... Ik hoop van harte jij ook!" Zulke opbeurende teksten wil ik voor geen goud missen. En haar politieke overtuigingen? Die zijn ook al niet voor de poes: "boeven moeten gestraft worden" is een van haar lijfspreuken. Revolutie!

Vanuit haar beroep heeft de zorg haar bijzondere aandacht. "Meer handen aan het bed minder voeten onder het buro!" schrijft ze speels. Beetje jammer dat zij zelf een lichtend voorbeeld is van iemand die aan het bed kan staan, maar kiest voor een managementcarrière. Na afronding van HBO-v heeft ze Gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht. Via kwaliteitscoördinator, Hoofd Opleidingen en Hoofd Zorg Expertise is ze inmiddels bij de Isala Klinieken in Zwolle beland, waar zij werkt als Consultant "in het vraaggericht neerzetten van hun diensten c.q. producten". Kom eens met die voeten onder dat bureau vandaan, joh!

Geen opmerkingen: