dinsdag 16 januari 2007

Beste blogs van basevers.hyves.nl (4): Lekker puh


Oorspronkelijke publicatie: 12 oktober 2006

Wie in Frankrijk ontkent dat tussen 1915 en 1917, bij het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk, genocide is gepleegd op honderdduizenden Armeniërs en Assyriërs, loopt vanaf vandaag het risico hiervoor vervolgd te worden. De wet die de ontkenning strafbaar stelt is vandaag aangenomen. De Turken (de plegers van de massamoord) konden natuurlijk niet achterblijven. Zij stellen nu voor om het ontkennen van genocide door de Fransen in Algerije (in de koloniale tijd) in het strafrecht op te nemen. O zo. Lekker puh. Zoals een briefschrijver in een van de gratis ochtendkrantjes schreef: de EU is wel klaar voor Turkije, maar Turkije is nog lang niet klaar voor de EU.

In de categorie lekker puh: sinds een tijdje bestaat er een website waar burgers kunnen klagen over de overheid (www.lastvandeoverheid.nl). Inmiddels kunnen ambtenaren ook hun ei kwijt over lastige burgers op www.lastvandeburger.nl. Deze site biedt een luisterend oor aan ambtenaren die last hebben van "onduidelijke, niet constructieve burgers met tegenstrijdige belangen". Gelukkig hebben ambtenaren nooit last van tegenstrijdige belangen. Zo wordt LastvandeOverheid.nl gemaakt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken!

LastvandeBurger.nl staat trouwens om onduidelijke redenen vol met plaatjes van The Simpsons. In deze serie is men toch niet mals ten opzichte van de overheid. Denk alleen maar aan hoe Chief Wiggum wordt neergezet als hersenloze donutverslinder. Ik weet niet of Simpsons-brein Matt Groening zo blij is met het misbruik van zijn cartoonfiguren. Zeker niet door de ambtenaren die hij zelf zo zwart afschildert.

Geen opmerkingen: